За нас

Нашата философия на винопроизводство

Философията на винопроизводство на ЛВК – Винпром Търгвище е да прозвежда вино от световна класа с характерена плодова основа, използвайки модерни технологии, и все пак запазвайки отличителния му български характер. Гроздето е внимателно подбрано от лозя по билата на Подбалкана. В резултат на това, вината са пивки, с меки плодови вкусове и изискана  консистенция.

Вино и спиртни напитки

ЛВК-Винпром Търговище произвежда бели и червени вина с гарантиран произход, шампанско, подсилени вина и спиртни напитки. Винарната има четири бутилиращи линии с капацитет 16 000 бутилки на час. Ние сме способни да преработим 20 000 тона годишно. Нашите висококачествени вина се произвеждат от Совиньон Блан, Шардоне, Мускат Отонел и Траминер, a червените са направени от Каберне Cовиньон и Мерло.

Винарната

ЛВК-Винпром Търговище е винарна, разположена в северо-източния гроздопроизводителен регион на България, състоящ се основно от хълмисти и полухълмисти терени. Средната надморска височина е 200 м над морското равнище. Лозята са насадени предимо в сиви горски почви. Според техния характер, почвите са от пясъчно-глинен тип. Съдържанието на хумус е високо в горния слой и намалява с дълбочината. Сивите горски почви са богато снабдени с вода и въздух, но не са много плодородни. Що се отнася до климата той е мек, континентален. Умерените температури през лятото са характерни за региона, а също така и за северната и източната част на Дунавската равнина. Годишната сума валежи е 345-628 л/м2 . Средната годишна температура е 11.1 °С. Сумата на активна температура е 3500-3700 °С.

Къде да ни намерите

Запознайте с нашите дистрибутори и магазинната мрежа, в която може да намерите продуктите ни